Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (2024)

New Balance FuelCell TCis het eerste aanbod van New Balance van een wedstrijdhardloopschoen met een ingebouwde carbonfiberplaat. We hebben de afgelopen weken allebei de schoen getest, en in deze review geven we onze eerlijke mening over de schoen. Lees ook de vergelijking die we hebben gemaakt met andere carboonplaatschoenen, zoals de Nike Vaporfly Next%, de Nike Zoom Fly 3 en de Hoka One One Carbon X.

Al voordat we met het testen begonnen, wisten we dat deNew Balance FuelCell TC niet echt een directe concurrent van de Nike Vaporfly Next% zou worden. ”TC” in FuelCell TC staat namelijk voor “Training and Competition”. En daar waar Nike Vaporfly Next% een zuivere hardloop-/wedstrijdschoen is, is de New Balance FuelCell TC dus een schoen die ontworpen is voor ZOWEL training als wedstrijden. Dit betekent dat de schoen 50 gram meer weegt dan de Nike Vaporfly Next%, maar dat je daarentegen een MARKANT betere levensduur krijgt. Een compomis dus.

In september lanceert New Balance een Elite-uitgave van de FuelCell TC, die New Balance FuelCell RC zal komen te heten, en vergelijkbaar zal zijn (op papier in ieder geval) met Nike Vaporfly Next%.

Tot zover deze informatie, want in deze review gaan we het hebben over de New Balance FuelCell TC. We onthullen alvast dat het een uitstekende schoen is die volledig onze (hoge) verwachtingen heeft waargemaakt. Laat ons daarom de schoen eens nader bekijken, en zien hoe de New Balance FuelCell TC is.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (1)

Eerste indruk

Jacob:

De schoen is wit, en ik vind dat alle snelle hardloopschoenen wit moeten zijn! Mentaal doet dat iets met me. Maar zo mooi als de schoen er van bovenaf uitziet (met het NB-logo bovenop de schoen), zo saai ziet deze er van de zijkant uit, waar niet zoveel aandacht is besteed aan het design. Dat is jammer, maar toch is en blijft de schoen mooi. Opnieuw is het New Balance gelukt om een werkelijke comfortabele hardloopschoen te maken. Die zit zoals het moet – vast om de hiel en voorvoet, maar wel op een aangename manier. Je merkt bijna niet dat je hem aanhebt. Wanneer je begint te lopen, valt het me op, dat de schoen wat zwaarder is dan een normale hardloopschoen. De schoen weegt 258 gram in maat 42. De reden daarvoor is de erg dikke tussenzool en de relatief grote hoeveelheid slijtvaste rubber die zich in de buitenzool bevindt

Dat doet echter niets af aan het grote prestatievermogen. Die is erg explosief!

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (2)

Jesper:

Ik ben het eens met Jacob dat de schoen er waanzinnig uitziet wanneer je van bovenaf naar je voeten kijkt. Maar het eerste wat mij daarnaast opviel, was hoe EXTREEM zacht en veerkrachtig de schoen onder de hielen is. Het voelt echt heel geweldig om gewoon in de schoen te LOPEN.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (3)

New Balance FuelCell TC -BOVENDEEL

Jacob:

We hebben hier met een uiterst adement mesh-bovendeel te maken, dat de voet goed ventileert tijdens langere runs en tegelijkertijd het zweet van de voet afvoert. Het zit comfortabel, zit goed op de voet en is zeer licht van gewicht. Drie belangrijke ingrediënten voor een goede temposchoen die de voeten langere afstanden moeten kunnen volhouden.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (4)

Jesper:

Het bovenstuk is superdun en duidelijk zeer ademend. Tijdens mijn eerste run worstelde ik een beetje met het onder controle krijgen van de veters en pasvorm van de schoen. Ik vind dat de schoen behoorlijk ruim is (vooral voor een temposchoen zijnde). En daarom moet ik hem goed aandraaien om mijn voet goed vast te houden. Ik moest eigenlijk twee keer stoppen en de veters aanpassen om het goed te laten zitten. Maar nu ik heb geleerd hoe strak het over de enkel moet worden geregen, zit het heel goed. En zoals Jacob schrijft, je denk er niet bij na dat je de schoen aanhebt.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (5)

New Balance FuelCell TC -Tussenzool

Jacob:

Hier is het waar de magie gebeurt in de nieuwe New Balance FuelCell TC. Het zachte en veerkrachtige FuelCell-schuim en de stijve carbonplaat over de volledige lengte van de schoen zorgen samen voor een fantastisch explosief gevoel vanaf de eerste stap! Het leidt je automatisch naar voren. Dit geldt vooral wanneer je de voorkant van de voet bereikt. Een klein minpuntje is dat als je "terugvalt" en zwaar op de hiel landt, het erg zacht wordt en je veel naar beneden zakt, wat de run wat zwaarder maakt - maar dan gaat het gelukkig alleen maar om ver vooruit op de voet te blijven en een snelle voetafwikkeling te bewaren.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (6)

Jesper:

Ik ben een grote fan van dit FuelCell-materiaal dat New Balance in de tussenzool van verschillende van hun nieuwste hardloopschoenen in de Tempo-categorie heeft gestopt. Het heeft extreem BOUNCE, wat zorgt voor een heel leuke hardloopervaring. En de combinatie van FuelCell en carbonplaat maakt de ervaring nog beter. Zoals Jacob zegt, voelt de schoen erg zacht en misschien wel TE zacht aan als je met een smak op het achterste deel van je hielen neerkomt. De meeste hardlopers doen dat (ikzelf inbegrepen) als ze met lagere snelheden rennen. Daarom is het ook vrij duidelijk dat deze schoen is ontworpen voor de tempoloop, dat wil zeggen hardlopen op hogere snelheden. Want zodra er meer snelheid komt, ervaar ik het volledige effect van het veerkrachtige FuelCell-schuim en de veerkrachtige carbonplaat. Dan rol ik mijn voet sneller en kan ik het materiaal niet onder de hiel naar beneden duwen. Bij hogere snelheden heb ik echt het gevoel dat de schoen me naar voren duwt en zonder het te hebben gemeten, heb ik het gevoel dat ik langere stappen zet als ik in FuelCell TC loop. Ik zet krachtiger af en blijf wat langer hangen. Zonder dat het zwaarder voelt! Het is een behoorlijk waanzinnig gevoel.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (7)

New Balance FuelCell TC -Buitenzool

Jacob:

Op de buitenzool is naar mijn mening iets te veel duurzaam rubber op de voorkant van de schoen geplaatst, wat ook het gewicht beïnvloedt. Aan de achterkant van de voet zit minimaal rubber, dat bijna in de tussenzool is ingebouwd.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (8)

Jesper:

Ik ben het met Jacob eens dat er een grote hoeveelheid duurzaam rubber onder de voorvoet zit en het lijdt geen twijfel dat het de schoen zwaarder maakt dan het had hoeven zijn. Omgekeerd is dit ook wat de schoen een MARKANT betere duurzaamheid geeft dan de meeste andere carbon-racers op de markt. Zonder je zorgen te hoeven maken dat je de schoen te snel afdraagt, kun je gemakkelijk meerdere keren per week in de schoen rennen. Ik zou je bijvoorbeeld nooit aanraden om een Nike Vaporfly te gebruiken, omdat het daarvoor te kwetsbaar (en te duur) is.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (9)

Wanneer werkt New Balance FuelCell TC het best?

Jacob:

In de naam van New Balance FuelCell TC staan de laatste twee letters "TC", zoals vermeld, voor "Training and Competion". Daarom is het natuurlijk ook het beste voor snellere runs. Ik heb het getest op de hardloopbaan en tijdens korte en lange runs. Het werkt heel goed op alle afstanden en het is mijn nieuwe favoriete schoen geworden voor de iets snellere trainingen. Voor de langzamere joggingtochten zal ik het zeker niet gebruiken omdat het een ietwat rare ervaring zal zijn, en hier zal ik waarschijnlijk vasthouden aan andere modellen waar er meer schokabsorptie en stabiliteit is.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (10)

Jesper:

Ook ik hen vele verschillende tochten gelopen in de New Balance FuelCell TC: snelle intervallen, temporuns van 5 km en 10 km en marathonsnelheden. Maar ook rustige herstelruns. En zoals we al hebben opgemerkt, is het een hardloopschoen voor de snelle runs. Voor mij werkt het het beste bij een hele en halve marathontempo, waar ik gewoon kan cruisen. De schoen biedt uitzonderlijke bescherming en comfort bij lange afstanden. En vergeleken met meer traditionele temposchoenen, voel ik duidelijk minder pijn als ik thuiskom van een run in FuelCell TC. Dus naar mijn mening komt het dicht in de buurt van de perfecte hardloopschoen voor halve en hele marathons, maar ook als trainingsschoenen tijdens de aanloop naar de run zelf.

Houd er echter rekening mee dat als je een route met veel bochten uitvoert, de New Balance FuelCell TC niet de beste keuze is. De hoge en zachte zool lijkt onstabiel bij het maken van scherpe bochten. Je moet dus hier een beetje extra oppassen dat je je enkel niet verdraait.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (11)

Vergelijking:New Balance FuelCell TC vs. Nike Vaporfly Next%

Jacob:

Ik heb heel veel gelopen in de Nike Vaporfly Next% en keek er erg naar uit om deNew Balance FuelCell TC te testen en de twee schoenen met elkaar te vergelijken.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (12)

Links: New Balance FuelCell TC. Rechts: Nike Vaporfly Next%.

Wanneer een merk met een nieuwe schoen komt, die wordt geleverd met een carbonplaat, ligt het altijd voor de hand om het te vergelijken met Vaporfly, omdat die het gevoel van snelheid geeft die iedereen najaagt. Hier zijn we echter met deze FuelCell TC niet helemaal op het niveau. Het gewicht is te hoog en daarom is de zachtheid van de tussenzool waarschijnlijk iets te sponsachtig, om het zo te zeggen. Maar wat de loopsensatie betreft, is de New Balance FuelCell TC van alle schoenen die ik heb geprobeerd, duidelijk de schoen die het dichtst bij het gevoel van een Nike Vaporfly komt. Het is daarom een trainingsschoen voor degenen die al een Nike Vaporfly hebben en deze niet onnodig willen afdragen.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (13)

Links: New Balance FuelCell TC. Rechts: Nike Vaporfly Next%.

Zoals eerder vermeld, is FuelCell TC echter niet bedoeld als directe concurrent van Nike Vaporfly. (Het Elite-model, de New Balance FuelCell RC, komt later dit jaar). Ik zou het liever vergelijken met een schoen als de Nike Pegasus Turbo, een van mijn duidelijke favoriete schoenen voor de snellere runs, omdat het qua tempo meer hier ligt. Ik denk dat de New Balance op dat niveau ligt. Volgens mij is de FuelCell TC misschien een beetje beter!

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (14)

Links: Nike Vaporfly Next%. Rechts:New Balance FuelCell TC.

Vergelijking:New Balance FuelCell TC vs. Nike Zoom Fly 3

Jesper:

In tegenstelling tot Jacob heb ik geen ervaring met de Nike Vaporfly Next%, maar aan de andere kant heb ik vele kilometers gelopen in twee andere schoenen met ingebouwde een carbonplaat:Nike Zoom Fly 3enHoka One One Carbon X.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (15)

Wat type betreft, lijken deNew Balance FuelCell TCen deNike Zoom Fly 3 erg op elkaar. Beide schoenen zijn snelle schoenen, die goed zijn voor wedstrijden maar ook duurzaam genoeg om ze te gebruiken voor training. Naar mijn mening is de FuelCell-tussenzool echter veel, veel beter dan de React-tussenzool in de Nike Zoom Fly 3! Het is zachter, veerkrachtiger en veel leuker om in te rennen.

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (16)

Links: New Balance FuelCell TC. Rechts: Nike Zoom Fly 3.

Vergelijking: New Balance FuelCell TC vs. Hoka One One Carbon X

Jesper:

Zowel deNew Balance FuelCell TCals deHoka One One Carbon X bevatten een carbonplaat over de volledige lengte. De twee schoenen voelen echter enorm verschillend aan onder de voet. De New Balance FuelCell TC voelt heel, heel zacht en veerkrachtig aan, terwijl de Hoka One One Carbon X vrij hard en stevig aanvoelt onder de voet. De New Balance FuelCell TC heeft een meer stuiterend effect, terwijl de Hoka One One Carbon X een stijvere en veerkrachtigere zool heeft die zorgt voor een efficiënte en snelle voorwaartse rolvoet. Qua prestaties heb ik niet het gevoel dat er een groot verschil is tussen de twee schoenen. Dus als je moet kiezen tussen de twee schoenen, is de keuze afhankelijk of je de voorkeur geeft aan een zeer zachte schoen (FuelCell TC) of een stevigere schoen (Carbon X).

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (17)

Boven: New Balance FuelCell TC. Onder: Hoka One One Carbon X.

Conclusie:

Jacob:

New Balance is echt goed begonnen met hun eerste carbon hardloopschoenen. Ik ben tenminste een grote fan en kijk erg uit naar hun Elite racemodel dat uitkomt! Of ze in de loop van de tijd op het niveau van Nike komen, is onduidelijk, maar laten we het hopen - ze hebben in ieder geval een uitstekend uitgangspunt met deze FuelCell TC. DeNew Balance FuelCell TC komt zeker met in mijn rotatie van hardloopschoenen, en dit is duidelijk een van de coolste hardloopschoenen die ik ooit heb geprobeerd.

Jesper:

Net als Jacob vind ik dat New Balance uitstekend werk heeft geleverd met FuelCell TC. Het is gewoon een super lekkere hardloopschoen waarmee ik in de toekomst vele kilometers ga lopen! Naar mijn mening is het iets in de buurt van de perfecte tempo- en wedstrijdschoen voor de atleet en de serieuze hardloper die een zachte, leuke en snelle hardloopschoen wil. Elite-hardlopers en supermotionisten (voor wie elke seconde telt) zullen waarschijnlijk de aankomende New Balance FuelCell RC verkiezen voor wedstrijden. Maar als trainingsschoen voor alle snellere runs, zal de New Balance FuelCell TC een voor de hand liggende keuze zijn.

New balance FuelCell TC

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (18)

MEER INSPIRATIE NODIG?

Vind meer artikelen in onze inspiratie wereld:

Inspiratie en artikelen - klik hier

Review: New Balance FuelCell TC – Hardloopschoen met carbonplaat (2024)

References

Top Articles
Mikayla Campinos: Unraveling The Leaks And Their Impact
Discovering The Life And Journey Of Mikayla Campinos
Katie Nickolaou Leaving
Skyward Houston County
Form V/Legends
No Limit Telegram Channel
Vaya Timeclock
La connexion à Mon Compte
Chris wragge hi-res stock photography and images - Alamy
Professor Qwertyson
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Sam's Club Gas Price Hilliard
Free VIN Decoder Online | Decode any VIN
Noaa Swell Forecast
Nm Remote Access
1TamilMV.prof: Exploring the latest in Tamil entertainment - Ninewall
Lqse-2Hdc-D
Keniakoop
How do you like playing as an antagonist? - Goonstation Forums
Used Drum Kits Ebay
Uc Santa Cruz Events
Xomissmandi
8664751911
Effingham Bookings Florence Sc
Daylight Matt And Kim Lyrics
Scout Shop Massapequa
Little Rock Skipthegames
Cognitive Science Cornell
Busted Mugshots Paducah Ky
WRMJ.COM
Tim Steele Taylorsville Nc
Yu-Gi-Oh Card Database
Lesson 1.1 Practice B Geometry Answers
Winterset Rants And Raves
Top Songs On Octane 2022
Dentist That Accept Horizon Nj Health
Gina's Pizza Port Charlotte Fl
Fox And Friends Mega Morning Deals July 2022
ShadowCat - Forestry Mulching, Land Clearing, Bush Hog, Brush, Bobcat - farm & garden services - craigslist
Closest 24 Hour Walmart
Edict Of Force Poe
دانلود سریال خاندان اژدها دیجی موویز
Vivek Flowers Chantilly
Mcgiftcardmall.con
Eastern New Mexico News Obituaries
Mars Petcare 2037 American Italian Way Columbia Sc
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Nimbleaf Evolution
Lorton Transfer Station
Vci Classified Paducah
Pilot Travel Center Portersville Photos
라이키 유출
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6230

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.