Gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta - Arz.hr (2024)

Gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta a da je a moru?

I dok ljeto uglavnom povezujemo uz odmor i pauzu od uobičajenih treninga, većina ljudi, osobito redoviti vježbači, vole ljeto provesti u kakvoj takvoj aktivnosti. Povoljniji vremenski uvjeti te toplo vrijeme svakako omogućuju razne outdoor aktivnosti, a neke od njih mogu i biti zabavnije nego se čine. Gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta a da je na moru? Neovisno koju lokaciju odaberete za svoje ljetovanje, otvaraju vam se sljedeće opcije kada su u pitanju outdoor aktivnosti na vodi:

Vožnja kajaka - Kajak je odlična opcija za sve one aktivne sportaše koji žele pobjeći od gužvovitih plaža i zaputiti se u avanturu. Vožnjom kajaka radite na gorenjem dijelu tijela i možete ga voziti samostalno ili u paru. Ruke i core će vam na kraju dana biti zahvalni, a vi ćete zahvaljujući ovome veslanju dovesti se na predivne lokacije gdje ćete se konačno moći odmoriti. Ako nikada niste vozili kajak preporučuje se da idete u društvu i da se prije vožnje dobro savjetujete.

SUP - Stand up paddling jedna je od popularnijih aktivnosti na moru. Riječ je o veslanju na dasci u uspravnom položaju. U početku je malo teže održavati ravnotežu, no navedeno se brzo usvoji. Ova aktivnost jača svaki mišić u tijelu kako bi se mogli držati uspravno. Na kraju dana zasigurno ćete osjetiti mišiće u nogama, rukama i trbuhu. Kako bi održali svoju ravnotežu navedena skupina mišića mora raditi, i vi zapravo trenirate. Osim veslanja, daska vam može poslužiti i za pilates na moru, jogu ili za plank.

Joga, pilates ili istezanje - Iako mnogi navedeno ne smatraju sportom, mnogi sportaši prakticiraju nešto od navedenog. Na more uzmite svoju prostirku, odaberite željenu poziciju i odradite takozvani flow koji će vas napuniti energijom i razbuditi tijelo. Istezanje od samo 15 minuta može aktivirati vaše mišiće i spremiti ih za normalnu funkciju. Gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta a da je na moru? Aktivnost na moru je dostupna gotovo na svakom koraku.

Gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta i u čemu se okušati?

Većina nas bira aktivan odmor, što je svakako dobro. Hrvatska je idealna lokacija za aktivan odmor radi svojih klimatskih te geografskih značajki, što znači da nam se pruža široka paleta outdoor aktivnosti za vrijeme ljeta. Gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta i u čemu se okušati? Najbolje kopnene aktivnosti koje će svakako aktivirati vaše tijelo su planinarenje, penjanje i bicikliranje. Svaka od ovih aktivnosti posebna je a svoji način i pruža vam potreban umor te adrenalin.

Planinarenje - Mnogi uzimaju planinarenje zdravo za gotovo, osobito zato što znaju kako u Hrvatskoj ne postoji vrh iznad 2000 metara nadmorske visine. Neovisno o visini, Hrvatska ima zahtjeve planine i ako se želite okušati u ovoj aktivnosti, tada se preporučuje: Južni Velebit, Mosor i Biokovo. Prije odlaska na odabranu stazu dobro istražite težinu staze, vremenske uvjete i obratite pozornost na to da imate odgovarajuću opremu. Imajte na umu da nepripremljeni odlazak u planinu može biti koban.

Penjanje - Penjanje po stijenama je svakako fizički zahtjevna aktivnost i za nju trebate biti snažni, izdržljivi i trebate imati ravnotežu. Ovdje je veoma važno da znate brzo reagirati, da ste fokusirani i da ne paničite. Penjanje nije za svakoga i ako se odlučite isprobati ovu aktivnost poželjno je da se obratite profesionalcu koji će vam objasniti tehnike penjanja. Najbolja mjesta za penjanje nalaze se u Omišu, Novalji, Rovinju, Velikoj Paklenici.

Bicikliranje - Iako bicikliranje često povezujemo s gradskom vožnjom, zadnjih godina brdski biciklizam postaje sve popularniji. Danas bicikle možemo unajmiti doslovno bilo gdje, no ako se stvarno želite oznojiti i napraviti trening, tada se preporučuje da odaberete pedaliranje po brdima ili po makadamima. Istražite kakve biciklističke rute donosi mjesto vašeg odmora i odaberite ono što vam najviše odgovara. Mnoga mjesta nude najam bicikla, kao i plaćene ture. Kao što vidite nije teško odgovoriti na pitanje gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta.

Gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta i kako ostati aktivni?

Mnogi od nas biraju lokaciju za odmor na temelju sadržaja ili na temelju željenog mira. Gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta i kako ostati aktivan? Ljubiteljima sporta može biti teško odabrati savršenu lokaciju za ljetovanje. I dok more svakako nudi mnoštvo razih fizičkih aktivnosti, nekima plivanje, vožnja kajaka, vožnja na dasci nisu dovoljno. Takvim sportašima se preporučuje da istraže mogućnosti koje nudi određeno mjesto. U primjeru, ako ljetujete podno planine, tada se zasigurno možete okušati u planinarenju, trekkingu, trčanju.

Što ako pripadate u onu grupu koja se želi odmoriti od vježbanja ali postoji želja za aktivnošću? Dovoljno je da pješačite. Pješačenjem možete obići lijepe obale, šetnice, vidikovce. Ako vam se to čini malo lijenim, tada možete trčati. Trčanje vam može pomoći da ostanete fit i da na aktivan način razgledate mjesto gdje ljetujete. Gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta? Ako se ne možete zamisliti kako jednostavno uživate na plaži, tada je najbolje da istražite lokalnu ponudu sporta na mjestu gdje se nalazite.

Tagovi: bicikliranje, Gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta, outdoor aktivnosti, penjanje, planinarenje, trčanje

Gdje pronaći najbolje mjesto za ljubitelje sporta - Arz.hr (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated:

Views: 5951

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.